Ξένες γλώσσες Συμβουλές για να βελτιώσετε τα business english σας

Συμβουλές για να βελτιώσετε τα business english σας

Τα business english ή αλλιώς τα επαγγελματικά αγγλικά, συνήθως αναγκαζόμαστε να τα μάθουμε ή να τα βελτιώσουμε γιατί προκύπτει ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, μια νέα δουλειά σε μια διεθνή εταιρεία ή ίσως μια πολυπόθητη προαγωγή που απαιτεί περισσότερα αγγλικά.

Συμβουλές για να βελτιώσετε τα business english σας

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να βελτιώσετε τα επαγγελματικά αγγλικά σας, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε το λεξιλόγιό σας και να βελτιώσετε την κατανόηση και την ομιλία σας στην επιχειρηματική ορολογία με ταχύτερο ρυθμό. Όλα τα tips μπορούν να ενταχθούν ακόμη και στο πιο πολυάσχολο πρόγραμμα. Με λίγα λεπτά κάθε μέρα θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στα αγγλικά σας!

Διαβάστε αγγλόφωνες εφημερίδες και ιστοσελίδες επιχειρήσεων

Αγοράστε αγγλόφωνες εφημερίδες μία φορά την εβδομάδα και δώστε έμφαση στην ενότητα των επιχειρηματικών ειδήσεων. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Εκτός από το να βελτιώσετε τα αγγλικά σας, το διάβασμα αγγλόφωνων εφημερίδων σας παρακινεί επίσης, καθώς αποκτάτε μια εικόνα για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, να διευρύνετε τις γνώσεις σας στα διεθνή επιχειρηματικά δρώμενα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο την επιχειρηματική ενότητα, μπορείτε επίσης να ξεφυλλίσετε τα νέα από τον κόσμο της τέχνης και της πολιτικής.

Διαβάζοντας εφημερίδες κάθε εβδομάδα θα εκτίθεστε σε νέο λεξιλόγιο και αν υπάρχουν άγνωστες λέξεις ή φράσεις, μπορείτε να τις βρίσκετε κατευθείαν χρησιμοποιώντας το κινητό σας. Εάν οι εφημερίδες δεν είναι του στιλ σας, ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος για να διαβάσετε τα επιχειρηματικά νέα είναι να αναζητήσετε διαδικτυακά ιστότοπους όπως το BBC Business News και το Business Week που επίσης σας φέρνουν σε επαφή με τη γλώσσα των επιχειρήσεων.

Παρακολουθήστε business σειρές και ταινίες

Οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε επαγγελματικά αγγλικά όταν επιλέγετε τις εκπομπές και ταινίες με business θεματολογία. Οποιοδήποτε επιχειρηματικό, οικονομικό ή πολιτικό story θα σας βοηθήσει να απομνημονεύσετε χωρίς να το καταλάβετε νέες λέξεις και φράσεις που είναι δημοφιλής στα σύγχρονα επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Προτιμήστε να τις παρακολουθήσετε με αγγλικούς υπότιτλους και κρατάτε σημειώσεις με όλες τις άγνωστες λέξεις και φράσεις.

Επανάληψη πριν τον ύπνο

Ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις νέες πληροφορίες καθώς κοιμόμαστε. Προσπαθήστε να διαβάσετε στα γρήγορα τις σημαντικές λέξεις ή τα σημαντικότερα πράγματα που μάθατε μέσα στην ημέρα. Κάνοντας αυτήν την απλή καθημερινή ανασκόπηση λίγο πριν τον ύπνο ο εγκέφαλός σας θα επεξεργαστεί αυτές τις πληροφορίες καλύτερα, βοηθώντας στην απομνημόνευση. 

Κάντε μερικά ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών 

Επενδύοντας σε μερικά ιδιαίτερα μαθήματα θα έχετε -εκτός των άλλων- τη δυνατότητα για πρακτική εξάσκηση με τον καθηγητή/καθηγήτρια σας και θα μπορείτε να του ζητήσετε να εξατομικεύσει τα μαθήματα στο δικό σας επιχειρηματικό αντικείμενο.