Ξένες γλώσσες Πώς θα μάθω γερμανικά γρήγορα

Πώς θα μάθω γερμανικά γρήγορα

Αν αναρωτιέστε "Πώς θα μάθω γερμανικά γρήγορα", τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε ταχύτερη πρόοδο στην εκμάθηση της γλώσσας.

Πώς θα μάθω γερμανικά: Ξεκινήστε με τα βασικά

Όταν ξεκινάτε να μαθαίνετε μια γλώσσα, όπως είναι λογικό, θα δώσετε έμφαση στα βασικά όπως το αλφάβητο και οι απλές λέξεις και φράσεις. Αφού κατακτήσετε τα βασικά, μπορείτε να αρχίσετε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Το μυστικό είναι να αρχίσετε να μαθαίνετε νέες λέξεις ακόμη και αν δεν γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά.

Πώς να μάθω λεξιλόγιο στα γερμανικά: Ξεκινήστε να συνθέτετε προτάσεις και φράσεις

Μόλις μάθετε τις βασικές λέξεις, ξεκινήστε να συνθέτετε προτάσεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα. Στην αρχή, μπορεί να είναι πολύ απλές και καθώς μάθετε περισσότερες λέξεις και κανόνες θα αρχίσουν να γίνονται πιο σύνθετες.

Εάν δεν γνωρίζετε καθόλου γερμανικά, αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές φράσεις που θα χρειαστείτε σε καθημερινή βάση αν βρεθείτε σε γερμανόφωνο περιβάλλον.

Γεια σου - Hallo

Αντίο - Tschüss

Παρακαλώ - Μπιτ

Ευχαριστώ - Danke

Με συγχωρείτε - Entschuldigung

Πώς είσαι - Wie geht's;

Μπορείς να με βοηθήσεις; - Können Sie mir Helfen; (επίσημα) / Kannst Du mir helfen? (ανεπίσημα)

Μιλάς αγγλικά; - Sprechen Sie English; (επίσημα) / Sprichst Du Englisch? (ανεπίσημα)

Μάθετε τους βασικούς γραμματικούς κανόνες το συντομότερο

Εάν δεν μιλάτε με σωστή γραμματική, οι άνθρωποι θα δυσκολεύονται να σας καταλάβουν, γι' αυτό φροντίστε να μάθετε τους βασικούς κανόνες το συντομότερο δυνατό - ειδικά εστιάζοντας στα γένη. Όπως η ελληνική έτσι και η γερμανική γλώσσα έχουν γένη.

Ξεκινήστε να μιλάτε

Όσο νωρίτερα αρχίσετε να μιλάτε, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσετε ευχέρεια και αυτοπεποίθηση στις πραγματικές συνομιλίες. Ακόμη και όταν είστε αρχάριοι ή δεν είστε σίγουροι για τα άρθρα και τους κανόνες γραμματικής μην περιμένετε να τα μάθετε όλα σωστά για να αρχίσετε να μιλάτε. Σίγουρα θα κάνετε λάθη και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα λάθη όμως θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε πιο γρήγορα.

Πώς να μάθω εύκολα Γερμανικά: Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε γερμανικά -όπως και κάθε άλλη γλώσσα- είναι να μιλάτε σε Γερμανούς, γι' αυτό μιλήστε με όσο περισσότερα άτομα μπορείτε - και επισκεφτείτε τη χώρα εάν έχετε τη δυνατότητα.

Αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για να μιλήσετε με Γερμανούς– στο ταξίδι, online ή με συγγενείς φίλους και γνωστούς που μένουν ή έμεναν στη Γερμανία.

Μην ντρέπεστε να μιλήσετε. Μια καλή συμβουλή για να ξεπεραστεί ο φόβος είναι η προετοιμασία στο σπίτι σε ένα «ασφαλές» περιβάλλον. Μιλήστε στο κατοικίδιο σας ή στον εαυτό σας στον καθρέφτη! Όσο πιο συχνά εξασκείτε έναν συγκεκριμένο διάλογο, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτάτε. Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσετε με άλλους, θα μιλάτε πιο άνετα και πιο αυθόρμητα.

Συχνά όταν μαθαίνουμε μια γλώσσα, δεν μαθαίνουμε πραγματικά πώς μιλάει ο καθημερινός άνθρωπος - υπάρχουν πολλές λέξεις και φράσεις που απλά δεν θα μάθετε αν δεν αλληλοεπιδράσετε με Γερμανούς.

Παρακολουθήστε γερμανικά βίντεο ή ταινίες με υπότιτλους

Παρακολουθήστε γερμανικά βίντεο ή ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους και μετά ξαναδείτε τα με γερμανικούς υπότιτλους. Έτσι θα βελτιώσετε ταχύτερα τις δεξιότητές σας στην ακρόαση και θα κατανοήσετε καλύτερα το πλαίσιο και την προφορά.

Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση "πώς να μάθω γερμανικά" είναι να προσπαθήσετε να εντάξετε τη γερμανική γλώσσα στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακολουθώντας γερμανικά κανάλια και τηλεοπτικές εκπομπές, διαβάζοντας γερμανικά βιβλία ή ακούγοντας γερμανική μουσική.