Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω αραβικά: η καλύτερη μέθοδος

Πώς να μάθω αραβικά: η καλύτερη μέθοδος

Τα αραβικά είναι η μητρική γλώσσα περισσότερων από 200 εκατομμυρίων παγκοσμίως και η επίσημη γλώσσα σε 22 αραβικές χώρες ανάμεσα τους η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πώς να μάθω αραβικά: Οι περισσότεροι που θέλουν να μάθουν αραβικά επιλέγουν τα Modern Standard Arabic, καθώς είναι τα σύγχρονα επίσημα αραβικά, η γλώσσα της θρησκείας, η γλώσσα του αραβικού πολιτισμού, της λογοτεχνίας, της διδασκαλίας κ.λπ. Είναι επίσης κατανοητή από τους περισσότερους Άραβες σε όλες τις χώρες.

Η εκμάθηση των MSA θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε με τον αραβικό κόσμο. Θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να διαβάζετε και να γράφετε, να μελετάτε στα αραβικά, να διαβάζετε και να κατανοείτε κλασικά ή μοντέρνα βιβλία. Τα Modern Standard Arabic είναι κατάλληλα για φοιτητές, ερευνητές, δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε αραβικά, και φυσικά κάθε μαθητής έχει τον δικό του τρόπο μάθησης που απαιτεί υπομονή, δέσμευση και χρόνο.

Εάν όμως θέλετε να μάθετε καλά μια ξένη γλώσσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τότε η πιο αποτελεσματική διαδικασία εκμάθησης είναι το immersion (τεχνική αφομοίωσης μιας γλώσσας). Αυτό σημαίνει ότι θα αφιερώνετε πολύ χρόνο μιλώντας τη γλώσσα με φυσικούς ομιλητές στο διαδίκτυο ή ακόμα καλύτερα σε μια αραβική χώρα.

Οι καθηγητές αραβικών συστήνουν να αφιερώνετε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα για να εξασκήσετε τις νέες σας γλωσσικές δεξιότητες, καθώς αυτό θα σας εξασφαλίσει ταχύτερη πρόοδο. Εάν μείνετε συνεπείς σε αυτό, θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Εάν επιλέξετε να μάθετε offline τότε θα πρέπει να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα ή να γραφτείτε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, να διαβάσετε βιβλία γραμμένα στα αραβικά, να παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές/ταινίες με αραβικούς υπότιτλους, να ακούτε αραβική μουσική κ.λπ. Οι διαδικτυακές μέθοδοι περιλαμβάνουν τη συνομιλία με φίλους που μιλούν τη γλώσσα, τα online τεστ και τη συμμετοχή σε ένα διαδικτυακό μάθημα Αραβικών.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνικής της αφομοίωσης είναι ότι μπορείτε να εστιάσετε όλη σας την προσοχή στην εκμάθηση της γλώσσας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα άλλο. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να πείτε, απλώς ρωτήστε κάποιον πώς το λέει στη δική του γλώσσα. Θα σας βοηθήσουν αμέσως. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να απομνημονεύσετε κανένα λεξιλόγιο. Όταν "περιβάλλεσαι" από μία γλώσσα, όλα γίνονται δεύτερη φύση. Οι λέξεις έρχονται αυτόματα όταν τις χρειάζεσαι.

Συμβουλές για γρήγορη εκμάθηση του αραβικού λεξιλογίου:

1) Ξεκινήστε με τις εύκολες λέξεις

Ξεκινήστε με λέξεις που μοιάζουν με αυτές που ήδη γνωρίζετε. Καθώς προχωράτε, θα προσθέτετε πιο δύσκολες λέξεις.

2) Καταγράψτε νέες λέξεις

Να σημειώνετε τις νέες λέξεις για να μην τις ξεχάσετε.

3) Απομνημονεύστε ζεύγη λέξεων

Η απομνημόνευση ζευγών λέξεων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκμάθησης νέου λεξιλογίου. Όταν μαθαίνετε ένα νέο ζεύγος λέξεων, προσπαθήστε να σκεφτείτε διαφορετικές χρήσεις και για τις δύο λέξεις. Για παράδειγμα, αν μαθαίνατε τη λέξη «οδοντόβουρτσα», μπορείτε να τη συνδυάσετε με: «Οι οδοντόβουρτσες χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των δοντιών».

4) Χρησιμοποιήστε ηχογραφήσεις

Οι ηχογραφήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στην προφορά.

5) Εξάσκηση στη γραμματική

Η γραμματική συχνά παραβλέπεται κατά την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Αλλά, χωρίς να γνωρίζετε γραμματική, δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά.

6) Βρείτε φίλους που μιλούν αραβικά

Χρησιμοποιήσετε τους φίλους σας για την εξάσκηση των αραβικών σας. Μπορούν να σας δώσουν αξιόπιστο feedback για το πώς ακούγεστε και εάν προφέρετε σωστά ορισμένες λέξεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητες συνομιλίας σας.