Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω ιαπωνικά: Οι καλύτεροι τρόποι για αρχάριους

Πώς να μάθω ιαπωνικά: Οι καλύτεροι τρόποι για αρχάριους

Με περισσότερους από 125 εκατομμύρια ομιλητές, τα Ιαπωνικά είναι μια από τις πιο δημοφιλής γλώσσες στον κόσμο. Η εκμάθηση ιαπωνικών ανοίγει πόρτες επαγγελματικά και διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντες.

Πώς να μάθω ιαπωνικά: Οι καλύτεροι τρόποι για αρχάριους

Πώς να μάθω ιαπωνικά: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μάθετε ιαπωνικά χωρίς να βγείτε από το σπίτι, όπως η χρήση εφαρμογών, η παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων ή η εύρεση ενός δασκάλου ιαπωνικών για ιδιαίτερα μαθήματα στο χώρο σας. Οι εφαρμογές είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και οικονομικούς τρόπους για να ξεκινήσετε καθώς μπορούν να σας διδάξουν τα βασικά και να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα.

Ποια εφαρμογή να διαλέξετε

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που εστιάζουν σε διαφορετικές δεξιότητες και διδάσκουν τη γλώσσα χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Κάποιες που ξεχωρίζουμε είναι οι εξής: η Rocket Japanese, η Mondly και η Pimsleur, όλες τους είναι επιλογές υψηλής ποιότητας, εύχρηστες και αποτελεσματικές για να σας βοηθήσουν πράγματι να μάθετε ιαπωνικά.

Βρείτε τον κατάλληλο δάσκαλο ιαπωνικών

Μόλις φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο, προτείνουμε να συνεχίσετε με έναν δάσκαλο ιαπωνικών. Στο instateacher.gr μπορείτε να βρείτε δασκάλους ιαπωνικών που ταιριάζουν στο μαθησιακό σας στιλ και θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να μιλάτε, θέτοντας παράλληλα τις σωστές βάσεις για τη συνέχεια. 

Podcast για εκμάθηση Ιαπωνικών

Το NHK Easy Japanese είναι ένας καλός, δωρεάν πόρος για αρχάριους. Τα podcast έχουν διάρκεια περίπου 10 λεπτών και το καθένα περιλαμβάνει πολλά πρόσθετα, όπως συμβουλές γραμματικής, προφορά και πολλά άλλα. Μπορείτε να κατεβάσετε τον ήχο και τις μεταγραφές για ακρόαση εκτός σύνδεσης. Με τα podcasts δεν θα μπορέσετε ποτέ να ξεπεράσετε ένα βασικό επίπεδο ιαπωνικών, αλλά είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε, ιδιαίτερα για εσάς που έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας ή βρίσκεστε διαρκώς εν κινήσει. 

Ποικιλία μεθόδων

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε γρήγορα ιαπωνικά είναι να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μεθόδων. Δεν υπάρχει η τέλεια εφαρμογή ή πλατφόρμα που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε όλες τις δεξιότητές σας ταυτόχρονα, επομένως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πηγές και μεθόδους για να καλύψετε όλες τις δεξιότητες. Για παράδειγμα, τα podcast είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της ακρόασης, αλλά τα ιδιαίτερα μαθήματα με έναν δάσκαλο είναι ιδανικά για να βελτιώσετε την ομιλία.

Έξυπνη συμβουλή

Μία έξυπνη συμβουλή είναι να κολλήστε χαρτάκια σε όλα τα πράγματα του σπιτιού! Πάρτε μερικά αυτοκόλλητα χαρτάκια και γράψτε πάνω τους τα ονόματα των αντικειμένων μέσα στο σπίτι σας στα ιαπωνικά. Επισημάνετε οτιδήποτε είναι χρήσιμο. από το ψυγείο και το παράθυρο μέχρι το κομοδίνο και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μάθετε γρήγορα σημαντικές λέξεις. Ακόμα καλύτερα αν συμπεριλάβετε από κάτω και το πώς προφέρεται η κάθε λέξη.