Ξένες γλώσσες Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθω τουρκικά

Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθω τουρκικά

Ως επίδοξος μαθητής τουρκικών, πιθανότατα αναρωτιέστε: Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθω τουρκικάΌσο και αν θέλετε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τη διάρκεια αυτού του επιτεύγματος, η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και δεν υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος για να τον υπολογίσετε με ακρίβεια. Οι παρακάτω παράγοντες όμως μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε περίπου το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να μάθετε τη γλώσσα και να κάνετε ένα σωστό πλάνο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο σκοπός για τον οποίο θέλετε να μάθετε τουρκικά. Θα τα χρησιμοποιήσετε στις σπουδές σας; Είναι απαραίτητα για την επαγγελματική σας εξέλιξη; Για κοινωνικούς λόγους; Ή μήπως θέλετε να ταξιδέψετε στην Τουρκία; Ο σκοπός σας θα καθορίσει το επίπεδο στο οποίο πρέπει να φτάσετε, και επομένως πόσο καιρό θα χρειαστείτε να μελετήσετε.

Επίσης, ανάλογα με τον λόγο που θέλετε να μάθετε τουρκικά, πρέπει να λάβετε υπόψη και το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε καθώς και το πόσο γρήγορα πρέπει να φτάσετε στο επίπεδο που επιθυμείτε.

Το μαθησιακό σας περιβάλλον είναι επίσης ένας παράγοντας που καθορίζει το χρόνο εκμάθησης τουρκικών. Ποιες θα είναι οι μέθοδοι εκμάθησής σας; Θα γραφτείτε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, θα ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα ή θα μάθετε online; Και πόσο εντατικά θα είναι τα μαθήματά σας;

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν την πρόοδό σας.

Για το επίπεδο αρχάριου, για παράδειγμα, το οποίο περιλαμβάνει τα επίπεδα A1 και A2 της κλίμακας CEFR, απαιτούνται κατά μέσο όρο 100-120 ώρες μελέτης. Φτάνοντας σε αυτό το επίπεδο θα μπορείτε να πραγματοποιείτε καθημερινές συνομιλίες όπως να συστηθείτε, να κάνετε αγορές, να ρωτάτε και να απαντάτε σε απλές ερωτήσεις. Θα γνωρίζετε μερικά βασικά ουσιαστικά, επίθετα και ρήματα.

Συμβουλές για αποτελεσματική εκμάθηση

Τώρα που έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε την τουρκική γλώσσα, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε ανάλογα. Για μια καλή αρχή, ακολουθούν συμβουλές για το "πώς να μάθω τουρκικά πιο αποτελεσματικά".

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι αποδεδειγμένα από τους καλύτερους και πιο γρήγορους τρόπους για να μάθετε τουρκικά. Ωστόσο, η μοναδική μέθοδος που θα διευκολύνει την εκμάθηση της γλώσσας είναι μία διασκεδαστική και αποτελεσματική μέθοδος διδασκαλίας, όποια και αν είναι αυτή. 

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε, το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόσετε όλα όσα έχετε μάθει καθημερινά! Διαβάζοντας τουρκικά sites, άρθρα, βιβλία, ακούγοντας τουρκικά τραγούδια ή podcast... βλέποντας τηλεοπτικές σειρές, βίντεο και ταινίες στα τούρκικα.