Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω Σουηδικά

Πώς να μάθω Σουηδικά

Σκέφτεστε να μάθετε σουηδικά; Τα σουηδικά είναι η πιο χρήσιμη από όλες τις Σκανδιναβικές γλώσσες. Η γνώση λίγων σουηδικών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τα γραπτά Νορβηγικά και Δανικά σε ικανοποιητικό βαθμό. Τα σουηδικά είναι επίσης ευρέως κατανοητά στη Φινλανδία και κύρια γλώσσα σε πολλά μέρη στις νότιες και δυτικές φινλανδικές ακτές.

Πώς να μάθω Σουηδικά πιο εύκολα

Πώς να μάθω Σουηδικά: Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για να μάθετε ή να βελτιώσετε εύκολα τα σουηδικά – είτε είστε αρχάριοι είτε απλά θέλετε να βελτιώσετε τις υπάρχουσες γλωσσικές σας δεξιότητες.

Σουηδικά websites

Σε αυτούς τους ιστότοπους μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο:

kreativpedagogik.se, εδώ θα βρείτε μία συλλογή από χρήσιμες ιστοσελίδες σχετικά με τη σουηδική γλώσσα.

8sidor.se, ένας εύκολα κατανοητός ιστότοπος ειδήσεων στα σουηδικά.

Τα βίντεο του YouTube μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εμπεδώσετε πιο ευχάριστα τα σουηδικά στα διαλείμματά σας από την κανονική μελέτη σας. Προτείνουμε να παρακολουθήσετε, για παράδειγμα, σουηδικές εκπομπές για παιδιά και σουηδικά τραγούδια με αγγλικούς υπότιτλους.

Ταξίδι στη Σουηδία

Ένα ταξίδι στη Σουηδία όχι μόνο δίνει κίνητρο, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασκήσετε τα σουηδικά που ήδη έχετε μάθει.

Πόσο εύκολα είναι τα Σουηδικά;

Ευτυχώς, τα σουηδικά χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο, όπως και το αγγλικό. Αυτό θα σας διευκολύνει να μάθετε τα γράμματα και την προφορά τους. Ωστόσο, υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, καθώς τα περισσότερα γράμματα προφέρονται διαφορετικά στα σουηδικά σε σύγκριση με τα αγγλικά. Θα μάθετε επίσης τρία νέα γράμματα: å, ä, ö

Εάν ψάχνετε τον πιο γρήγορο τρόπο για να μάθετε Σουηδικά, τότε εστιάστε σε αυτούς τους πέντε τομείς λεξιλογίου:

  • Βασικό λεξιλόγιο
  • Κοινές λέξεις
  • Συγγενείς λέξεις
  • Επιφωνήματα
  • Λεξιλόγιο που είναι σημαντικό για εσάς

Αναζητήστε λίστες όπως "Οι 1000 πιο κοινές σουηδικές λέξεις" ή "80 κοινές σουηδικές φράσεις", θα σας βοηθήσουν να μάθετε τις πιο σημαντικές λέξεις καθώς προσπαθείτε να μάθετε τα σουηδικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι συγγενείς λέξεις είναι εκείνες που μοιάζουν πολύ με λέξεις μιας άλλης γλώσσας και έχουν την ίδια ή παρόμοια σημασία. Αυτό τις καθιστά εύκολες γιατί μπορείτε να τις θυμάστε και να τις μάθετε πιο γρήγορα. Ευτυχώς, τα σουηδικά και τα αγγλικά έχουν πολλές λέξεις που γράφονται παρόμοια ή και πανομοιότυπα. Μερικά παραδείγματα:

Kontakt: Contact

Doktor: Doctor

Nation: Nation

Stress: Stress

Μην ξεχνάτε

Όπως ισχύει με όλες τις ξένες γλώσσες, η καλύτερη συμβουλή είναι να εκτίθεστε στη γλώσσα καθημερινά ή όσο πιο συχνά μπορείτε.