Ξένες γλώσσες Γιατί να μάθω κινέζικα και πώς να ξεκινήσω

Γιατί να μάθω κινέζικα και πώς να ξεκινήσω

Με τη διαρκή ανάπτυξη των διεθνών επιχειρήσεων και τη σημασία της επικοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα να συνεχίζει να αυξάνεται, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε "γιατί να μάθω κινέζικα". Το να μάθετε κινέζικα θα ωφελήσει τρομερά τη μελλοντική σας καριέρα ή επιχείρηση.
Οι ταχύτατα αναπτυσσόμενοι τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας εξασφαλίζουν ότι η επιρροή της χώρας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα Μανδαρινικά κινέζικα έχουν μια ευρεία πολιτιστική σημασία και θα αποτελούν σταθερά μια από τις πιο δημοφιλής γλώσσες στον κόσμο. Περισσότερο από το 80% των Κινέζων μιλάει Μανδαρινικά ενώ αποτελούν μία από τις έξι επίσημες γλώσσες στη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.
Τα Μανδαρινικά κινέζικα είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, αμέσως μετά τα αγγλικά.

Εξασφαλίστε μια επιτυχημένη καριέρα

Είναι όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας σήμερα. Η γνώση κινέζικων θα σας προσφέρει ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων και θα σας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε θέσεις που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε.

Όσον για τον όγκο των συναλλαγών που διεξάγονται μεταξύ της Κίνας και των αγγλόφωνων χωρών, ο αριθμός των ατόμων που μιλούν κινέζικα και αγγλικά είναι απρόσμενα χαμηλός. Στην Κίνα, αν και τα αγγλικά διδάσκονται στα σχολεία, εκτιμάται ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού τα μιλά άπταιστα.

Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα είναι μια τονική γλώσσα που καθιστά πιο δύσκολο για τους μαθητές να την προφέρουν και να την μιλούν. Αλλά ο συνδυασμός αυτών των δύο γλωσσών είναι μια δεξιότητα που διαθέτει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων και αυτό θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες!

Πώς να μάθω κινέζικα και πώς να ξεκινήσω

Πώς να μάθω κινέζικα: Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κάποιοι μαθητές μαθαίνουν κινέζικα απομνημονεύοντας απλώς τους χαρακτήρες, σε άλλους αρέσει να αναλύουν τους χαρακτήρες και να ανακαλύπτουν την ιστορία και τις ρίζες τους, ενώ κάποιοι προτιμούν να διαβάζουν ένα καλό κλασικό βιβλίο. Άλλοι μαθαίνουν καλύτερα σε groups και άλλοι κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα με τον δάσκαλο της επιλογής τους.

Ένας ωφέλιμος τρόπος για να ξεκινήσετε την επαφή σας με τη γλώσσα είναι να εστιάσετε στην ακρόαση. Δεν πειράζει που δεν θα καταλαβαίνετε τίποτα, απλώς συνηθίστε τους ήχους. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαβάζετε ό,τι ακούτε, αλλά να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φωνητικής γραφής, όπως το Pinyin, για να έχετε καλύτερη αίσθηση αυτού που ακούτε. 

Θα πρέπει φυσικά να μάθετε τους χαρακτήρες, αλλά μπορείτε να αφήσετε τους χαρακτήρες στην αρχή και να προσπαθήστε να εξοικειωθείτε λίγο με τη γλώσσα.

Είναι πολύ δύσκολο να αρχίσετε να μαθαίνετε χαρακτήρες όταν δεν έχετε καμία αίσθηση των λέξεων, πώς ακούγονται ή πώς συνδυάζονται. Μια νέα γλώσσα μπορεί να ακούγεται ασύλληπτη στην αρχή. Το πρώτο βήμα είναι να εξοικειωθείτε με τους μεμονωμένους ήχους της, να μάθετε να ξεχωρίζετε τις λέξεις μεταξύ τους, και να αποστηθίσετε μερικές λέξεις και φράσεις.