Ξένες γλώσσες Πώς να βελτιώσω τα αγγλικά μου: συμβουλές και μέθοδοι

Πώς να βελτιώσω τα αγγλικά μου: συμβουλές και μέθοδοι

Πώς να βελτιώσω τα αγγλικά μου; Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές και τεχνικές. 

Τακτική εξάσκηση

Η πρώτη συμβουλή είναι και η σπουδαιότερη. Η καθημερινή εξάσκηση των αγγλικών, έστω και αν διαρκεί μόνο 10 λεπτά, είναι απαραίτητη αν θέλετε να βελτιώσετε αισθητά τις επιδόσεις σας στη γλώσσα. Η εξάσκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις δεξιότητες, για παράδειγμα, κάποιες μέρες να διαβάζετε βιβλία ή άρθρα στα αγγλικά, άλλες να ακούτε ομιλίες στα αγγλικά, άλλες να μιλάτε αγγλικά, άλλες να παίζετε παιχνίδια ορθογραφίας κλπ.

Πώς να βελτιώσω την προφορά μου στα αγγλικά

Πώς να βελτιώσω την προφορά μου στα αγγλικά; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για να βελτιώσετε τον τονισμό των λέξεων και την προφορά. Μερικές από τις πιο απλές και αποτελεσματικές είναι:

Ενεργητική ακρόαση

Η ενεργητική ακρόαση από μόνη της είναι αποτελεσματική. Ακούστε προσεκτικά τη σωστή προφορά σε ενδιαφέρουσες λέξεις και φράσεις. Μελετήστε τη λέξη μέσα σε προτάσεις. Επαναλάβετε όσα μάθατε στον εαυτό σας δυνατά. Προσέξτε πώς προφέρονται διαφορετικά και παρατηρήστε τον ήχο και το ρυθμό των λέξεων.

Διαδικτυακά λεξικά

Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά λεξικά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με διαφορετικές λέξεις και φράσεις και να ακούσετε πώς προφέρονται. Πολλοί ιστότοποι λεξικών διαθέτουν ένα εικονίδιο ήχου δίπλα στη λέξη. Ακούστε πώς προφέρεται μέχρι να μπορείτε να το πείτε και εσείς σωστά.

Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο

Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο (IPA) είναι ένα σύστημα συμβόλων που αντιπροσωπεύουν ήχους μητρικής γλώσσας. Χρησιμοποιείται από γλωσσολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών και άλλους ειδικούς που πρέπει να αναπαριστούν τους ήχους με ακρίβεια. Το IPA δεν έχει γραμματική ή λεξιλόγιο. Είναι απλώς ένα εργαλείο για την αναπαράσταση των ήχων του λόγου και είναι χρήσιμο επειδή υπάρχουν πολλοί τρόποι να προφέρετε τον ίδιο ήχο σε διαφορετικές γλώσσες. Για παράδειγμα, τα γράμματα «ough» μπορούν να ειπωθούν διαφορετικά στις αγγλικές λέξεις. Αυτό είναι που κάνει το IPA ένα πολύτιμο εργαλείο για όποιον θέλει να μάθει πώς να προφέρει συγκεκριμένες λέξεις με ακρίβεια.

Πώς να βελτιώσω το λεξιλόγιο μου στα αγγλικά

Πώς να βελτιώσω το λεξιλόγιο μου στα αγγλικά; Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το λεξιλόγιό σας είναι να διαβάζετε αγγλικά κείμενα όσο πιο συχνά μπορείτε. Διαβάστε μυθιστορήματα, ιστορία, περιοδικά, έγγραφα, εφημερίδες και ακαδημαϊκά άρθρα. Όσο περισσότερο διαβάζετε και όσο μεγαλύτερη ποικιλία στα είδη των γραπτών που διαβάζετε, τόσο περισσότερο θα διευρύνεται το λεξιλόγιό σας!

Σημειώστε και ψάξτε τις άγνωστες λέξεις

Κάθε φορά που διαβάζετε, παρακολουθείτε μια ταινία ή ακούτε κάποιον να μιλάει αγγλικά, αποκτήστε τη συνήθεια να σημειώνετε οποιαδήποτε άγνωστη λέξη. Γράψτε τη στις σημειώσεις του κινητού σας ή σε ένα Post-It. Φροντίστε να την αναζητήσετε στο λεξικό είτε αμέσως είτε με την πρώτη ευκαιρία ώστε να είναι ακόμα φρέσκο ​​το πλαίσιο του τρόπου χρήσης της στο μυαλό σας.

Χρησιμοποιήστε τις νέες λέξεις στη γραφή και την ομιλία σας

Δεν θα θυμάστε μια λέξη μακροπρόθεσμα εκτός και αν αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε να εντάξετε τις νέες λέξεις στον γραπτό λόγο σας ή να τις αναφέρετε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε με κάποιον. Βεβαιωθείτε ότι μάθατε επίσης την προφορά τους ώστε να νιώθετε άνετα χρησιμοποιώντας τες. Μετά από λίγο καιρό, οι νέες λέξεις θα είναι πλέον μέρος του λεξιλογίου σας.