Πληροφορική 4 λόγοι για να μάθετε C++

4 λόγοι για να μάθετε C++

Η C++ είναι μια κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης που μετρά περίπου 40 έτη ύπαρξης και προτιμάται για την κατασκευή λογισμικού υψηλής απόδοσης. Γλώσσες υψηλού επιπέδου όμως, όπως η Python, η Java και η JavaScript φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τη C++ σε δημοτικότητα και χρήση τα τελευταία χρόνια. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: "Αξίζει να μάθω C++ το 2022;". Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά ας δούμε αναλυτικότερα γιατί.

Οι 4 σημαντικότεροι λόγοι για να μάθετε C++

Η C++ είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη πιο δημοφιλής γλώσσα παγκοσμίως και μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες για ανάπτυξη back-end. Είναι μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική γλώσσα. Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της C++ βασίζονται σε πολλά εργαλεία και πλαίσια. Λόγω της αξιοπιστίας και της απόδοσης της, είναι σε υψηλή ζήτηση τώρα και θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια.

Εάν είστε προγραμματιστής που θέλει να κατανοήσει πώς λειτουργούν οι υπολογιστές, η C++ είναι άριστη επιλογή διότι σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με έννοιες προγραμματισμού χαμηλού επιπέδου και να μάθετε πώς "σκέφτονται" και λειτουργούν οι υπολογιστές.

Η C++ χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πολλών γνωστών λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των MySQL, Microsoft Windows και Office, macOS κ.α. Ως δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού για μεγάλα ενσωματωμένα συστήματα, προτιμάται συχνά για προγραμματισμό συστημάτων και ανάπτυξη εφαρμογών με περιορισμένους πόρους. Η C++ είναι μια εξαιρετική γλώσσα για περιπτώσεις που έχετε μεγάλο buffer και χρειάζεστε υψηλό συγχρονισμό με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο. Αυτό ισχύει τόσο για εφαρμογές διακομιστή όσο και για παιχνίδια.

Η γλώσσα προγραμματισμού C++ βρίσκεται σχεδόν παντού. Αρκεί να αναφέρουμε ότι βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία προγραμμάτων περιήγησης (τα προγράμματα περιήγησης όπως Safari, Chrome, Firefox, είναι γραμμένα σε C++), εφαρμογών και λογισμικού της καθημερινότητας, όπως:

Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών

Εφαρμογές που βασίζονται σε GUI

Βάσεις δεδομένων

Λειτουργικά συστήματα

Προγράμματα περιήγησης ιστού

Υπολογισμός και γραφικά

Τραπεζικές εργασίες

The Cloud

Μεταγλωττιστές

Μεταγλωττιστές κώδικα