Ξένες γλώσσες 4 λόγοι για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε Ισπανικά

4 λόγοι για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε Ισπανικά

Τα ισπανικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες με περίπου 20 εκατομμύρια μαθητές -κάθε ηλικίας- να τα διδάσκονται ανά τον κόσμο αυτή τη στιγμή! Εκτός του ότι θεωρούνται από τις πιο όμορφες και εύηχες γλώσσες που ομιλούνται ευρέως, ιδού άλλοι 4 λόγοι για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε ισπανικά σήμερα κιόλας!

4 λόγοι για να μάθετε ισπανικά

1. Είναι μια από τις πιο κοινές γλώσσες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ισπανικά είναι η μητρική γλώσσα περισσότερων από 400 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζεται επίσημα ως η δεύτερη πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα, μετά τα Αγγλικά.

Αποτελεί επίσημη γλώσσα σε 20 διαφορετικές χώρες και περισσότεροι από 550 εκατομμύρια μιλούν ισπανικά έστω σε βασικό επίπεδο. Επιπλέον, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή δεύτερης γλώσσας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ομιλείται ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα από το 15% όλων των κατοίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Τα ισπανικά έχουν λαμπρό μέλλον

Όσον αφορά τη δημοτικότητά της, τα Ισπανικά δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, με τον συνολικό αριθμό των ομιλούντων να αυξάνεται σταθερά κατά την τελευταία δεκαετία. Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε το British Council κατατάσσει τα ισπανικά ως τη σημαντικότερη δεύτερη γλώσσα για να επιλέξουν να μάθουν οι Βρετανοί πολίτες, τοποθετώντας την μπροστά από τα γαλλικά, αραβικά και μανδαρινικά.

Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθυσμός των λατίνων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια περίπου το 2060. Προβλέπεται ότι αυτό θα καταστήσει τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα στον κόσμο, ξεπερνώντας σταδιακά το Μεξικό και ανεβάζοντας ψηλότερα τη θέση της γλώσσας στην παγκόσμια κατάταξη.

3. Θα μπορείτε να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό

Ενώ τα ταξίδια είναι συναρπαστικά και από μόνα τους, η εκμάθηση ισπανικών θα σας προσφέρει τη δυνατότητα για εργασία ή σπουδές σε μια ισπανόφωνη χώρα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρό χρονικό διάστημα θα σας βοηθήσει πολύ να εξελιχθείτε επαγγελματικά και προσωπικά.

Η γνώση της γλώσσας θα σας επιτρέψει να αντιληφθείτε καλύτερα ορισμένες πτυχές του πολιτισμού της χώρας που δεν μπορούν να εκτιμηθούν πλήρως και να μιλήσετε με ντόπιους ανακαλύπτοντας την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

4. Τα ισπανικά είναι σχετικά εύκολα

Σε σύγκριση με πολλές άλλες γλώσσες, τα Ισπανικά είναι σχετικά απλά στην εκμάθηση τους εάν γνωρίζετε αγγλικά, καθώς δεν απαιτούν από τους μαθητές να μάθουν ένα εντελώς νέο αλφάβητο. Στην πραγματικότητα, τα αγγλικά έχουν πολλές λέξεις που προέρχονται από τα λατινικά, μοιάζουν με τα ισπανικά, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές από τις λέξεις είναι παρόμοιες. Τις περισσότερες φορές, οι ισπανικές λέξεις γράφονται όπως προφέρονται, πράγμα που σημαίνει λιγότερο χρόνος για την εκμάθηση περίπλοκων και συγκεχυμένων κανόνων ορθογραφίας και καλύτερη προφορά! 

Βρείτε σήμερα κιόλας ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών στο instateacher.gr