Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω ρωσικά και ποια τα οφέλη

Πώς να μάθω ρωσικά και ποια τα οφέλη

Αν αναρωτιέστε πώς να μάθω ρωσικά ή πιο συγκεκριμένα, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε ρωσικά μόνοι σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να μάθω ρωσικά μόνος μου

Πώς να μάθω ρωσικά μόνος μου: Το ιδανικό είναι να κάνετε 2-3 καλά online μαθήματα αρχαρίων και παράλληλα να αρχίσετε σταδιακά να μαθαίνετε γραμματική και λεξιλόγιο μεθοδικά, με ένα πρόγραμμα όπως, για παράδειγμα, το Glossika. Εντάξτε στο πρόγραμμά σας καθημερινές ασκήσεις ανάγνωσης με εργαλεία άμεσης αναζήτησης και προτιμήστε έναν native δάσκαλο ρωσικών για να κατανοήσετε τη γραφή και την ομιλία.

Δεν είναι ακατόρθωτο να μάθετε ρωσικά μόνοι σας. Πρέπει όμως να αφιερώσετε χρόνο και να είστε συνεπείς με τη μελέτη σας. Χρησιμοποιήστε τις σωστές μεθόδους και επικεντρωθείτε στην ακρόαση, την ανάγνωση και την εκμάθηση γραμματικής μέσω μοτίβων.

Όταν μαθαίνετε ρωσικά, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσετε με το αλφάβητο. Ορισμένα μαθήματα αρχαρίων τείνουν να το αναβάλουν για αργότερα, αλλά είναι προτιμότερο να το μάθετε εξαρχής. Το κυριλλικό αλφάβητο δεν είναι δύσκολο και πολλά από τα γράμματα του έχουν παρόμοιες μορφές με αυτές που συναντάμε στο λατινικό και στο ελληνικό αλφάβητο. 

Υπάρχουν 33 γράμματα στο κυριλλικό αλφάβητο και μπορείτε να τα μάθετε ακόμα και σε ένα απόγευμα! Ενώ θα μάθετε να διαβάζετε το κυριλλικό αλφάβητο στην έντυπη μορφή του, είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε να διαβάζετε τα γράμματα στα ρωσικά χειρόγραφα και να τα γράφετε με το χέρι.

Μην ξεχνάτε ότι η γραφή γραμμάτων, λέξεων και φράσεων με το χέρι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος εκμάθησής τους από την απλή ανάγνωση.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάγνωση άρθρων στο διαδίκτυο στα ρωσικά -και σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα-, είναι το Λεξικό Google για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome (υπάρχουν αντίστοιχα και στα άλλα προγράμματα περιήγησης) που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε λέξη, οπουδήποτε στο διαδίκτυο για άμεση μετάφραση.

Γιατί να μάθω ρωσικά

Γιατί να μάθω ρωσικά: Σήμερα η ρωσική γλώσσα με περισσότερους από 258 εκατομμύρια ομιλητές σε όλο τον κόσμο, είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Προφανώς θα βρείτε τους περισσότερους Ρωσόφωνους στην ίδια τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν πολλές ρωσόφωνες χώρες. Με τα ρωσικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Μολδαβία, η Λιθουανία και η Ουκρανία. Ομοίως, θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα ρωσικά σε χώρες του Καυκάσου όπως η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία, καθώς και σε χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Εκτός από αυτές τις χώρες, λίγα ρωσικά θα σας δώσουν επίσης πρόσβαση στην τεράστια διασπορά. Από το Ισραήλ και την Βόρεια Κίνα μέχρι τη Βραζιλία, παντού υπάρχουν Ρώσοι.

Δεδομένου ότι τα ρωσικά είναι μια παγκόσμια γλώσσα με τόσους πολλούς ομιλητές, η εκμάθηση της γλώσσας θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο βήμα για την καριέρα σας καθώς θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα όμως και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε διεθνείς συμφωνίες, η γνώση των Ρωσικών θα είναι ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα στο βιογραφικό σας.