12 εντυπωσιακά facts για τα μαθήματα μουσικής
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μαθήματα μουσικής μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικά ιδιαίτερα σε μαθητές με κλίση και ταλέντο στη μουσική. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσα πολλά και διαφορετικά οφέλη προσφέρει η μουσική εκπαίδευση στους ανθρώπους κάθε ηλικίας! Δείτε παρακάτω πως η μουσική μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή σας!
Πως βοηθούν τα μαθήματα μουσικής τα μικρά παιδιά:
1. Όταν παίζουν μουσική αναπτύσσεται ισχυρότερη σύνδεση ανάμεσα στα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου που ενισχύει την επικοινωνία τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των συλλογικών δεξιοτήτων των παιδιών.
2. Η θεωρία της μουσικής βοηθά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
3. Τα μουσικά όργανα όπως η κιθάρα βοηθούν τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.
4. Εξιτάρουν την παιδική περιέργεια και αυτό προκαλεί το μυαλό να μένει ανοιχτό σε περισσότερα νέα ερεθίσματα και προκλήσεις.
Πως βοηθούν τα μαθήματα μουσικής τους μαθητές και ενήλικες:
1. Η μουσική βοηθά την συναισθηματική υγεία. Όταν τραγουδάμε ή παίζουμε κάποιο μουσικό όργανο εκφράζουμε τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας.
2. Η μουσική εκπαίδευση και εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου προάγει την πειθαρχία. Απαιτεί συγκέντρωση, επιμονή και επανάληψη, στοιχεία χρήσιμα για κάθε επίτευξη στόχου.
3. Οι έφηβοι που μαθαίνουν μουσική διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες και καταχρήσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους εφήβους.
4. Η μουσική προάγει το ομαδικό πνεύμα και μαθαίνει στους ανθρώπους την αξία της συνεργασίας. Οι μαθητές που διδάσκονται μουσική τείνουν να είναι πιο φιλικοί, ανοιχτοί και στοργικοί.
5. Παίζοντας ένα μουσικό όργανο ενισχύεται η μακρά μνήμη στα παιδιά και βελτιώνεται η απόδοσή τους σε μαθήματα όπως η γεωμετρία.
6. Η μουσική ωφελεί την δημιουργική σκέψη και την εκτίμηση στην τέχνη.
7. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική έχουν μειωμένη τάση για κατάθλιψη, χαμηλότερα επίπεδα άγχους και αισθάνονται πιο χαρούμενοι
8. Η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να καθυστερήσει την φυσιολογική μείωση της ακοής που προκύπτει καθώς γερνάμε.